7 Romantiske ferier i Europa

Enkelte destinasjoner er mer romantiske enn andre, og stedene er ofte karakterisert av vakker natur eller storslått arkitektur, et unikt kulturelt tilbud eller en rik historie. Men en av fellesnevnerene for romantiske byer og destinasjoner, er det gastronomiske tilbudet. Alle vet jo at snarveien til hjertet går gjennom magen. Nedenfor ser du et utvalg av destinasjoner perfekt for romantiske ferier enten man er ute etter en romantisk weekend eller et lengre opphold.

Paris

Den franske hovedstaden har av mange blitt karakterisert som den mest romantiske byen i verden, drevet frem av et rikt kulturelt tilbud og vakre historiske bygninger som Eiffeltårnet, Luxembourg-parken og slottet i Versailles. Paris er også kjent for sitt gastronomiske tilbud, med et stort utvalg av romantiske restauranter og fortauskaféer. Paris er en ideell destinasjon for romantiske weekendturer, med et stort utvalg av ypperlige hotell.

Roma

Italienske destinasjoner dominerer denne listen over romantiske destinasjoner, og hovedstaden Roma er en selvfølge i dette selskapet. Italienere er berømte for å vise sin kraftige lidenskap, noe som ofte smitter over på de besøkende. Roma bugner over av historie, kulturelt tilbud, vakre bygninger og ikke minst trivelige piazzaer og fortauskaféer.

Venezia

Selv om man strever etter å redde Venezia fra å synke, blir den historiske byen besøkt av utallige turister hver dag. De fleste av disse kommer innom kun for et dagsbesøk for å ta bilder av Rialtobroen og Markusplassen, men likevel er kanalbyen et mekka for romantikere. Det anbefales spesielt å vandre gatelangs og krysse de mange små broene. Byen som i sin tid huset Casanova, tidenes romantiker, tilbyr også fantastisk sjømat, så lenge man holder seg borte fra de mest trafikkerte områdene. En tur i en av de mange gondolene, eller en konsert med en annen av Venezias store sønner, Vivaldi, hører også med til romantikernes timeplan.

Santorini

Santorini er en av de vakreste øyene i Middelhavet med beliggenhet i Kykladene sør for fastlandet i Hellas. Øyen som ble formet av et vulkanutbrudd er kjent for de mange vakre hvitmalte husene som dekker de bratte klippeveggene. Besøkende til Santorini kan beundre en uimotståelig utsikt fra byen utover det turkise vannet og de andre øyene som i sin tid utgjorde en vulkan. Byen tiltrekker seg også utallige cruiseskip hver dag. Det anbefales å leie en scooter for å utforske øya, da man må reise litt for å finne de beste strendene.

På Santorini finner man alt fra luksuriøse spahotell til romantiske villaer for romantiske opphold.

Firenze

Firenze, Toscanas største by, er en av verdens vakreste byer med et utrolig tilbud av kunst og kultur. En romantisk dag i Firenze kan starte med et besøk til de botaniske hagene, Giardino dell’Iris, som dyrker Iris blomster, selve symbolet på den italienske kulturbyen. I nærheten finner man også det berømte torget Piazzale Michelangelo hvor man kan nyte en praktfull panoramautsikt over Fiorentina. Romantikere anbefales å nyte den  spektakulære solnedgangen fra dette populære torget. Den gamle festningen Forte Velvedere fra 1500-tallet er også et populært sted for å nyte en spektakulær utsikt over Firenze og de vakre åsene i Toscana.

Av andre romantiske utflukter kan vi anbefale leie av sykler for å sykle til det vakre landskapet i Toscana for å nyte et glass vin hos en av de mange tradisjonsrike vingårdene i området.

Salzburg

Mange vil kanskje være overrasket over å finne den østerrikske byen Salzburg på denne listen, men barokkbyen som også var fødestedet til Mozart er som skapt for en romantisk weekend. Byen som ligger langs elven Salzach er som skapt for romantiske spaserturer med sine trange og trivelige gater og fortauskaféer. Romantikere kan nyte en fortryllende utsikt fra Hohensalzburg festning, eller fra et av fjellene rundt byen. En kjøretur i en av de tradisjonsrike hestetrukne vognene, eller et romantisk elvecruise er andre alternativ for å forføre sin kjære. Et besøk til Salzburg er dog ikke komplett uten et besøk hos operaen.

Cinque Terre

Hvis man er glad i vandring i fantastisk vakker og bratt natur fra en pittoresk liten landsby til neste plassert blant dramatiske klipper er Cinque Terre destinasjonen for dere. Cinque Terre er en fellesbetegnelse for fem landsbyer kjent for sine fargerike bygninger langs denne verdensarvlistede destinasjonen. Husk å ta med en hengelås for å låse fast langs den romantiske Via dell’Amore stien mellom Riomaggiore og Manarola.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: